Неизбежно: Цената на ВиК услугата ще продължава да расте

Представители на общините споделиха как кризата с безводието през горещото лято е засегнала жителите и ВиК сектора

0
18
Вода
Вода. Снимка: Freepik.com

Недостигът на вода и климатичните промени бяха обсъдени по време на дискусионен панел в рамките на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, която се проведе в курорта Албена.

Представители на общините споделиха как кризата с безводието през горещото лято е засегнала жителите и ВиК сектора. Обсъдиха се въздействията на засушаването върху населението и какви краткосрочни и дългосрочни мерки трябва да се предприемат за справяне с проблема.

Водоснабдяването и пресъхналите водоизточници се превърнаха в основни теми на дискусиите с местните власти от цялата страна. Според бившия министър на околната среда и водите Юлиян Попов, модератор на форума, някои общини нямат изградени водоснабдителни системи, а в някои райони загубите на вода достигат над 90%.

Всички участници в дискусията се обединиха около идеята, че цената на ВиК услугата ще продължи да расте и това е неизбежно. Един от вариантите за краткосрочни действия е въвеждането на публично-частното партньорство в договори с гарантиран резултат.

Северна Корея се готви да разруши пътища към Южна Корея

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments