Поклонението пред рок легендата Кирил Маричков е днес в църквата „Св. София“

България се сбогува с един от най-емблематичните рок музиканти и композитори – Кирил Маричков, който загина трагично след инцидент

0
209
Кирил Маричков
Кирил Маричков. Снимка: Facebook

Поклонението пред рок легендата Кирил Маричков е днес в църквата „Св. София“ от 13:00 часа. България ще се сбогува с легендарния рок музикант и композитор. Поклонението ще събере близки, приятели, колеги и фенове на един от най-обичаните и влиятелни творци в българската музикална сцена.

Маричков загина трагично при инцидент в петък, когато падна от сцената преди концерт на формацията „Фондацията“ във врачанското село Селановци. Музикантът почина в линейката на път за болницата. Трагичната загуба разтърси музикалната общност и остави дълбока празнота сред почитателите на българския рок.

Кирил Маричков си отиде малко преди да навърши 80 години на 30 октомври, като планираше голям юбилеен концерт на рождения си ден. Със своето творчество той остави неизличима следа в музикалната история на България.

Неговата кариера започва през 60-те години на миналия век с основаването на първата българска рок група „Бъндараците“. След разпадането на групата, Маричков и барабанистът Петър Цанков основават легендарната формация „Щурците“, която се превръща в икона на българския рок. Със своята музика и многобройни хитове, Маричков остави трайно наследство в българската култура.

Поклон пред паметта на Кирил Маричков – един творец, чието влияние ще продължи да вдъхновява поколения напред.

Над 100 китари свирят в памет на Маричков

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments