Започва делото срещу бившата полицайка Симона Радева за укриване на Георги Семерджиев

Симона Радева е обвинена в съдействие за укриването на Георги Семерджиев след тежката катастрофа на булевард „Черни връх“ в София

0
47
Симона Радева
Симона Радева. Снимка: Facebook

Днес стартира съдебният процес срещу бившата полицайка Симона Радева, която е обвинена в укриване на Георги Семерджиев – шофьорът, причинил тежка катастрофа на булевард „Черни връх“ в София през юли 2022 г. При инцидента загинаха две млади жени, което предизвика огромен обществен резонанс.

Според обвинението Радева е осъзнавала, че Семерджиев е отговорен за катастрофата, но въпреки това е помогнала за неговото укриване. Тези действия доведоха до сериозни обвинения срещу нея, включително за лично укривателство. Разследването на случая установи ясни доказателства за участието й в прикриването на Семерджиев, което подложи на изпитание доверието към полицейските служители.

Съдебният процес се очаква да разгледа доказателствата и да събере свидетелски показания, които ще играят ключова роля в крайното решение на съда. Общественото внимание е насочено към резултата от делото, който ще бъде показателен за прилагането на закона спрямо полицейските служители.

Този случай разкрива не само трагичните последствия от инцидента, но и поставя въпроси относно етичността и морала в правоохранителните органи.

Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира протест срещу избора на нов главен прокурор

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments