Ученик от Бургас е преместен в друго училище заради агресивно поведение

След намесата на институциите и мобилния екип от психолози, родителите на проблемен ученик от Бургас решиха да го преместят в друго училище

0
267
Училище "Св. св. Кирил и Методий"
Училище "Св. св. Кирил и Методий". Снимка: Искра.бг

След медийното внимание и организиран протест от родителите на третокласници, институциите се активизираха по казуса с проблемен ученик от бургаското училище СУ „Св. св. Кирил и Методий“. В резултат на това мобилен екип от Министерството на образованието и науката, включващ психолози, започнал да работи с детето, съучениците му и всички свързани институции.

След подробни обсъждания и анализи, родителите на детето взели решение да го преместят в друго училище, намиращо се в друг град. Мобилният екип е обяснил на родителите, че продължаването на обучението в същата среда би било токсично както за самото дете, така и за съучениците му.

Според непотвърдена информация детето е проявявало вербална и физическа агресия през последните шест месеца. Сред инцидентите са пробождане на съученик с молив във врата, хвърляне на чанти, нарязване на дрехи и късане на учебници. Въпреки усилията на ръководството на училището да социализира детето и да му предостави психологическа подкрепа, проблемите продължили.

Директорът на училището и други институции, включително Дирекция „Закрила на детето“, РУО-Бургас, Община Бургас и независими психолози, са работили активно по случая. Според експертите основният проблем на детето е липсата на социализация. Те посочват, че подкрепата от страна на родителите ще бъде ключова за справянето с поведението му.

Тази стъпка с преместването на детето в ново училище е взета с цел да се предостави по-здравословна и подходяща среда за неговото развитие и социализация, като същевременно се защити безопасността и спокойствието на съучениците му. Това решение показва колко е важно сътрудничеството между институциите, училището и семейството за постигане на резултати в подобни ситуации.

Страх и насилие в училище в Бургас: Деца не влизат в клас заради проблемен съученик

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments