София и Токио ще си партнират в зелените политики

В столицата се проведе японско-български бизнес форум

0
11
Японско-български бизнес форум
Японско-български бизнес форум. Снимка: Столична община

„София е отворена за всеки, който иска да разгърне потенциала на своя бизнес“.

Това заяви Иван Василев, заместник-кмет по финанси и здравеопазване на Столична община, по време на японско-българския бизнес форум, който се състоя в София. Събитието се проведе дни след завръщането на Василев от официално посещение в Токио, където се срещна с представители на местната власт.

По време на срещите в японската столица, Василев обсъди възможностите за партньорство между София и Токио в области като зелени политики, интелигентни решения и иновации.

„Имаме общи цели за устойчиво развитие, дигитална трансформация и креативност. Искаме да създадем среда, в която всеки бизнес може да процъфтява, докато повишаваме качеството на живот за гражданите“.

Той подчерта, че София се е утвърдила като център за иновации и технологии в България и региона.

„София не е просто столица на България. Тя е биещото сърце на бързо развиваща се иновативна и технологична екосистема. През последните години създадохме динамична среда, която подкрепя предприемачите, стартъпите и международните компании“.

Заместник-кметът също така отбеляза, че София има ясен ангажимент към иновациите и технологичното развитие, превръщайки се в център за изследвания и дигитална трансформация. Той изрази уважение към японската култура и ценности като качество, дългосрочен ангажимент и иновации – принципи, които според него напълно съвпадат с визията за бъдещето на София.

Този форум представлява поредна стъпка към засилване на сътрудничеството между София и международни партньори, които споделят амбициите за устойчиво и иновативно развитие.

Екоминистърът от Бургас: Проблемът с безводието е огромен, а на места местните власти не предприемат никакви действия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments