Главчев: МВР и прокуратурата работят за гарантиране на честни избори

До този момент са получени 168 сигнала, образувани са 60 досъдебни производства

0
17
Премиерът Димитър Главчев
Премиерът Димитър Главчев. Снимка: Правителствен пресцентър

До момента МВР е извършило сериозна работа по постъпилите сигнали за купуване и продаване на гласове, като са проведени 160 специализирани операции. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев по-малко от две седмици преди поредния предсрочен вот

До този момент са получени 168 сигнала, образувани са 60 досъдебни производства, съставени са 587 протокола и 30 души са били задържани. Той подчерта, че органите на реда продължават да работят активно, за да гарантират, че няма да има нарушения в изборния процес, а при открити нарушения, МВР и прокуратурата действат заедно.

Главчев припомни, че гражданите имат право да гласуват както с хартиени бюлетини, така и с електронни машини. Той акцентира, че правителството полага усилия да осигури честността на изборите, включително при машинното гласуване. Миналата седмица беше проведена публична проверка на машините и удостоверяването на кода от Централната избирателна комисия.

Във връзка с международните въпроси, премиерът посочи, че България подкрепя разширяването на Европейския съюз със страните от Западните Балкани, както и с Украйна, Молдова и Грузия, но това трябва да се случи при спазване на всички изисквания на ЕС. Главчев подчерта, че разширяването ще подобри стабилността и икономическото развитие както за кандидатите, така и за самия съюз.

Екоминистърът от Бургас: Проблемът с безводието е огромен, а на места местните власти не предприемат никакви действия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments