Ключови рокади в МВР: Смени в ръководството на „Вътрешна сигурност“ и ОДМВР-Русе

Вътрешният министър Атанас Илков предприема промени в ръководните позиции на МВР

1
314
МВР, заплатите
МВР. Снимка: МВР

В разгара на предизборната кампания Министерството на вътрешните работи претърпява важни рокади. Според източници на „bTV“ служебният вътрешен министър Атанас Илков е предприел действия по смяната на ръководни кадри в министерството. Сред промените са освобождаването на старши комисар Лазар Христов, шеф на „Вътрешна сигурност“ и старши комисар Пламен Пенчев, директор на Областната дирекция на МВР в Русе.

Въпреки че до момента няма официално потвърждение от пресцентъра на МВР, тези промени се случват в критичен момент, когато въпросът за купуването на гласове е в центъра на общественото внимание.

Призиви за справяне с купуването на гласове

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като „епидемия“ практиката на купуване на гласове и многократно призова за по-сериозни мерки срещу нарушителите. Според нея не само дилърите на гласове трябва да бъдат залавяни, но и техните поръчители. Йотова настоява и за конкретни действия срещу политическите партии, които участват в тази незаконна дейност, включително предложението да се забрани на партии, нарушаващи закона, да участват в следващи избори.

Промени в МВР под ръководството на Атанас Илков

Въпреки че в първите си дни като вътрешен министър Атанас Илков заяви, че промените ще бъдат „козметични“ и базирани на резултати, само няколко дни по-късно с негова заповед беше освободен заместник главният секретар на МВР, Димитър Кангалджиев. Неговите функции бяха поети от шефа на ГДБОП Явор Серафимов.

Тези промени подчертават намерението на новото ръководство на МВР да се справи с предизвикателствата, свързани с престъпността и нарушенията по време на избори, като същевременно се стреми към по-ефективно управление на вътрешната сигурност.

Оценка на транспортни проекти за над 400 млн. лева: Нови железопътни и пристанищни връзки

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ключови рокади в МВР: Смени в ръководството на „Вътреш… […]