Четириногият полицай Роки е новото попълнение на полицията в Шумен

В момента подрастващото куче, заедно със своя водач полицай Ивайло Панайотов, минава първия етап – този на социализацията

0
59
Немска овчарка, Роки
Немска овчарка. Снимка: Pixabay

Преди да бъде „назначен“ в системата на МВР, Роки трябва да мине няколко етапа. В момента подрастващото куче, порода немска овчарка, заедно със своя водач полицай Ивайло Панайотов минава първия етап – този на социализацията, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

„Чака ни много работа, защото след седмия месец ще покрива нормативи, за да се прецени каква ще е насоката му за работа в МВР“, обясни Панайотов.

Специализират се в различни профили – работа по следа, задържане на лица, извършили престъпление, охрана на масови мероприятия и футболни срещу, откриване на наркотични и взривни вещества. За да имат успехи в тази дейност на терен, у тях от най-малки се възпитават и специални качества.

Предстои му допълнително обучение в базата в Берковица. Според полицай Панайотов Роки, който е от много добро потекло, свикнал бързо с останалите служебни кучета в питомника на полицията.

Ключови рокади в МВР: Смени в ръководството на „Вътрешна сигурност“ и ОДМВР-Русе

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments