Съдия Цариградска от Плевен: Заплахите не са дело на един човек, а на организирана мрежа

Магистратът от Плевен изрази съмнения, че зад заплахите срещу нея стои организирана мрежа, а не задържаният скитник, известен като „Червения пират“

0
160
Съдия Владислава Цариградска
Съдия Владислава Цариградска. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ за пореден път изслуша съдия Владислава Цариградска от Плевен. Магистратът настоява за по-активно разследване на заплахите за живота и сигурността на нея и семейството ѝ, които продължават да бъдат нерешени.

Според съдия Цариградска задържаният скитник, известен като „Червения пират“, не е основният отговорен за заплахите, а вероятно става въпрос за организирана мрежа, която не се разследва адекватно. Цариградска е категорична, че до момента не се полагат достатъчно усилия, за да се провери тази хипотеза.

Предистория на случая

През април 2024 г. съдия Цариградска изпрати писмо до председателя на Върховния касационен съд и Съдийската колегия, в което сигнализира за заплахи срещу нейната независимост като съдия, както и за нейния живот и сигурността на семейството ѝ. Заплахите започват след нейно участие в разглеждането на имотен спор, свързан с Мартин Божанов – Нотариуса, който по-късно беше убит.

Съмнения за организирана мрежа

По думите на Цариградска, версията, че заплахите са дело на организирана мрежа, изглежда много по-обоснована, отколкото версията за самостоятелно действие от страна на „Червения пират“. Тя призова за по-сериозно разследване и проверка на всички възможни връзки, които стоят зад случая.

Жените на ръководни позиции в България се увеличават

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments