Започва ремонт на важен третокласен път между областите Плевен и Ловеч

С ремонта на път III-305 ще се осигури преминаването на тежкотоварния трафик край Плевен

0
32
полагане на асфалт
Илюстративна снимка

Започва ремонт на над 62 км от третокласния път III-305 Плевен – Садовец – Дерманци – Гложене. Трасето ще бъде ключово при пускането на новия участък от АМ „Хемус“ между Боаза и пътен възел „Дерманци“. Очаква се до началото на следващата година 15-километровият участък от автомагистралата да бъде завършен, което ще доведе до увеличаване на трафика по път III-305 в посока Плевен и Ловеч през Угърчин. В отговор на това, Агенция „Пътна инфраструктура“ предприема действия за ремонта на пътя.

От общо 62 км, 25 км са на територията на област Плевен в участъка Крушовица – Садовец, а 37,2 км са в област Ловеч – отсечката Ъглен – Дерманци – Торос – Гложене. Проектът предвижда трасето да бъде подготвено за тежко и много тежко движение.

С ремонта на път III-305 ще се осигури преминаването на тежкотоварния трафик край Плевен, докато се изгради връзката между АМ „Хемус“ и път I-5 Русе – Велико Търново. По третокласния и първокласния път ще преминава целият тежкотоварен трафик, като се предвижда ограничаване на движението на тежкотоварни камиони в участъка от пътен възел „Дерманци“ до второкласния път II-35 Плевен – Ловеч, с цел намаляване на пътни инциденти и трафик в Плевен.

Ремонтът ще се изпълнява без спиране на движението, като автомобилите ще се движат в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и със съобразена скорост. Строителните дейности се очаква да приключат до месец април догодина и ще бъдат извършвани по програмата за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

Адв. Велислав Величков: Мафиотският контрол ще продължи, ако не спрем Борислав Сарафов

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments