Как новата бонусна система ще стимулира шофьорите в градския транспорт на София?

След поредица от преговори, в споразумението бе уточнено, че ще има три категории по натовареност

0
61
Трамвай в София
Трамвай. Снимка: Искра.бг

От 1 ноември в столичния авто и електротранспорт ще бъде въведена бонусна система за заплащане, която се очаква да повиши мотивацията на работещите. Това стана ясно след подписаното днес споразумение с кмета на София Васил Терзиев, което допълва договореностите от февруари за увеличаване на заплатите в градския транспорт.

Преговорите за бонусната система се усложниха, след като Столичната община обяви липса на финансова възможност, което доведе до засилване на социалното напрежение сред служителите на транспортните дружества. Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ дори предупреди за възможни протестни действия, ако не бъде намерено решение.

След поредица от преговори, в споразумението бе уточнено, че ще има три категории по натовареност за автотранспорт и две категории за електротранспорт. В най-тежката категория (3-та) километричният пробег ще се заплаща с 0.013% от минималната работна заплата, а бонусите за сервизните работници и административния персонал ще достигат 80% от средния бонус на шофьорите.

Страните също се ангажираха да проведат срещи с Министерство на финансите и Министерство на транспорта за осигуряване на необходимите средства за компенсация на Столична община за градския транспорт.

94 млн. евро ще бъдат насочени за подобряване на горите и биоразнообразието в тях

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments