Компютърни умения за агросектора: Как малкият бизнес може да се възползва?

Целта на обучението е придобиване на умения за работа с програми като Excel, Word и PowerPoint

0
13
агро
Снимка: АгроХъб.бг

Сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ организира безплатно обучение за основни компютърни умения с програми на Microsoft, съобщи Катя Стайкова, изпълнителен директор на КТИЗ. Обучението ще се проведе на 21 октомври от 10:00 до 16:00 часа в Центъра за професионално обучение Тракия в Пловдив, на бул. „Александър Стамболийски“ №2, в сградата на Професионалната гимназия по машиностроене.

Това обучение е част от проекта AgroDigiRise на Европейския цифров иновационен хъб в земеделието. Участие могат да вземат представители на малки и средни предприятия, публична администрация, земеделски производители, агрономи и консултанти в агросектора.

Целта на обучението е придобиване на умения за работа с програми като Excel, Word и PowerPoint, за дигитално управление и оптимизиране на работните процеси в малки предприятия. Основните акценти ще бъдат създаване и форматиране на документи, таблици с различни структури и дизайн на слайдове за презентации.

Лектор ще бъде доц. д-р Мария Душкова, експерт по дигитални умения към АгроХъб.БГ и преподавател в Университета по хранителни технологии – Пловдив. Желаещите да участват трябва да се регистрират до 16 октомври онлайн на сайта на АгроХъб.БГ.

Екипът на АгроХъб.БГ организира и други безплатни обучения, консултации и демо дни в рамките на програмата AgroDigiRise, насочени към земеделски производители и агрономи. Един от предстоящите уебинари е на 24 октомври и ще обсъжда автоматизацията на напояването и прецизното торене, като част от инвестициите в земеделските стопанства.

Значението на обучението за основни компютърни умения в днешно време не може да бъде подценявано. Особено в сектор като земеделието, където дигитализацията става ключов фактор за успешното развитие на малките и средни предприятия, такива умения са от решаващо значение. Компетенциите в програми като Excel, Word и PowerPoint не само улесняват ежедневната работа, но и дават възможност за по-ефективно управление на процесите и ресурсите.

В този контекст, инициативи като тази на сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“ предоставят безценна възможност за професионалистите от агросектора да подобрят своята квалификация и да адаптират работата си към новите технологии. Обученията не просто помагат на участниците да се справят с ежедневните задачи по-бързо и по-ефективно, но и ги подготвят за внедряването на иновации в техния бизнес.

94 млн. евро ще бъдат насочени за подобряване на горите и биоразнообразието в тях

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments