Спецакция в Ловешко: Петима са задържани към момента

Те са извършили различни престъпления

0
47
Спецакция в Ловешко
Спецакция в Ловешко. Снимка: ОДМВР-Ловеч

Спецакция на полицията, насочена към предотвратяване и пресичане на евентуални престъпления против политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност в малките населени места, се провежда от сутринта на територията обслужвана от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

В операцията са включени служители на криминална, икономическа, охранителна, пътна полиция и разследващи полицаи от шестте районни управления в областта, както и Зонално жандармерийско управление Плевен. В някои населени места със свои представители участват и Инспекция по труда, ДАИ и Комисията за защита на потребителите.

Извършват се масирани проверки на моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, кредитни институции, заложни къщи, лица представляващи интерес, питейни заведения и се инспектират пунктове за изкупуване на черни и цветни метали.

В село Български извор са изградени два временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на селото, което е и част от ПП I-4 София-Варна и се характеризира с изключително висок интензитет на пътния поток. Екипи извършват щателни проверки на преминаващите превозни средства, включително и по ЗДвП.

Към 14:30ч. на територията на област Ловеч са задържани 5 лица за различни престъпления и са образувани 5 досъдебни производства /по 2 в Ловеч и Тетевен и 1 в Луковит/, проверени са 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 лица и 315 моторни превозни средства, като за установени нарушения по ЗДвП са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш. От имоти в с.Български извор и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.

Операцията продължава.

94 млн. евро ще бъдат насочени за подобряване на горите и биоразнообразието в тях

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments