Димитър Главчев: България подкрепя изнесените миграционни центрове в трети страни

Служебният премиер отчете трикратно увеличение на задържаните мигранти и подкрепи идеята за изнесени миграционни центрове

1
26
Димитър Главчев
Димитър Главчев. Снимка: МС

Служебният премиер Димитър Главчев обяви в Брюксел, че опитите за нелегална миграция към България са намалели с 70%. Той подчерта, че има трикратно увеличение на задържаните мигранти, което според него ще бъде оценено от Европейския съюз.

„Мисля, че това ще бъде отчетено от ЕС“, заяви Главчев, като отбеляза, че опазването на външните граници на България е от изключителна важност, особено с помощта на сътрудничеството с Турция.

Подкрепа за изнесени миграционни центрове

Главчев изрази положително мнение за идеята за изнесени миграционни центрове, като посочи Италия и Албания като първи пример за успешно прилагане на тази практика.

„Изнасянето на такъв център в трети страни е добър пример, който ние ще подкрепим“, заяви той. Главчев допълни, че България все още не е започнала преговори за създаване на такъв център, но разглежда възможностите.

Главчев подчерта, че България полага значителни усилия за справяне с миграционните предизвикателства и продължава да се ангажира с опазването на външните граници на ЕС. Подкрепата за изнесени миграционни центрове е една от мерките, която може да помогне за по-ефективното управление на миграционните потоци.

България и МАЕ подписват меморандум за енергийно сътрудничество преди зимния сезон

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Димитър Главчев: България подкрепя изнесените миграци… […]