Масово не е получено съобщение от системата BG-Alert

Обявено беше, че в продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата

2
463
BG-Alert
BG ALERT. Снимка: Искра.бг

Днес беше направена проверка на техническото състояние на системата BG-Alert и въпреки че този път от МВР предупредиха многократно за предстоящия тест, се оказа, че почти никой не е получил съобщението. Възможните причини за това най-вероятно са изключени тестови сигнали. От вътрешното министерство бяха уточнили, че тестовите съобщения могат да бъдат управлявани и съответно активирани/деактивирани от потребителите, като подробна информация можете да намерите – ТУК.

Обявено беше, че в продължение на половин час – от 13:00 до 13:30 часа, ще бъде извършена проверка на функционирането на всички компоненти на системата. Предвидено беше чрез системата BG-Alert да бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език. Получаването на съобщението е еднократно, съпроводено от специфичен звук и/или вибрация.

Първоначално беше планирано националният тест да бъде на 1 октомври, но датата съвпадна с началото на военната операция на израелската армия в Ливан и заради това беше отложено за днес.

Жертва на незаконен улов в Дунав: Двуметрова моруна загуби живота си край Свищов

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Масово не е получено съобщение от системата BG-Alert […]

trackback

[…] Масово не е получено съобщение от системата BG-Alert […]