До 10 години затвор може да получи задържаният за дързък грабеж на бензиностанция в Добрич

Престъплението беше извършено на 1 септември

0
34
Грабеж на бензиностанция в Добрич
Грабеж на бензиностанция . Снимка: Кадър от "NOVA"

Арестуваха 28-годишен мъж за грабежа на добричка бензиностанция. Въоръжен и с маска, той е задигнал пари от касата и е ударил с пистолет служител, пробвал да го спре. Разследването продължи месец и половина, но виновникът вече е предаден на държавното обвинение.

Около 03:00 часа на 1 септември в бензиностанция, разположена на околовръстното шосе на Добрич, е нахлул млад мъж с пистолет. Пред разследващите полицаи той казал, че парите му трябвали, тъй като имал дългове. Предишната вечер той е бил с 40-годишен, който в началото е бил привлечен като съучастник, но впоследствие е станал свидетел.

Говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев коментира пред „NOVA“, че докато са вървели към бензиностанцията, задържаният е споделил пред 40-годишния, че смята да извърши грабеж заради финансовите си затруднения. Свидетелят му отвърнал, че не иска да участва и заради това те са се разделили. Преди това обаче му дал суичър с качулка. Обвиняемият заварил служителя в колата си пред обекта, извадил пистолета, който носил и му казал няколкократно:

„Давай парите! Ще ти счупя колата и ще ти строша главата!“

Говорителят на ОДМВР-Добрич Стоян Стоянов добави, че служителят влязъл в бензиностанцията, следван от нападателя. Вторият успял да вземе 250 лева оборотни пари, като при напускането на обекта е възникнал сблъсък между него и продавач-консултанта, който е бил бензиностанцията. В резултат на него е пострадал служителят, който е на 57 години. Той е с разкъсно-контузна рана на тила. След преглед от спешни медици е бил освободен.

Потърпевшият е подал сигнал чрез паник бутон в бензиностанцията. Илиев заяви, че установяването на извършителя е било много трудно, защото заради поставената маска и качулка, са се виждали само очите му. При задържането в него са били намерени наркотици, реагирали на полевия тест за амфетамин.

По думите на Стоянов са били установени голяма част веществени доказателства по делото, както и пистолетът. Извършителят е бил разпитан, изразил е съжаление и е заявил, че иска да възстанови откраднатите пари. Той е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа, но от държавното обвинение ще поискат най-тежката мярка. Привлечен е към наказателна отговорност за грабеж, за който се предвижда наказание от 3 до 10 години затвор. Досега арестуваният не е бил осъждан, макар че има и предишни криминални прояви, както и 40-годишният му приятел.

Съвети за родители: Как да изберат безопасни играчки за децата си

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments