Кметът на Ралево: Само един човек има проблем с ромското население в селото

Според Асен Гетов в селото няма престъпност и е едно от най-китните в целия район

1
388
Асен Гетов
Асен Гетов. Снимка: Facebook, личен профил

„Може да направите справка в полицията, че от години нямаме нито една извършена кражба в село Ралево. Това са си лични дрязги между Ивайло Димитров и въпросните хора от ромското население. Те са малцинство, работливи са  – нормални европейски хора“.

Това заяви пред Искра.бг кметът на село Ралево Асен Гетов по повод информацията за конфликт на етническа основа в населеното място и тормоз срещу определени негови жители. По думите му нещата са коренно различни и в публикациите на ощетения мъж във Facebook групата „Забелязано в Ралево“ няма нищо вярно. 

„Ивайло Димитров е затворен човек и конфликтна фигура. Никога не е участвал в социалния живот на селото. С поведението си провокира и българите, и ромите. Елате да питате комшиите му какви музики пуска той в нерегламентирано време. Около него живеят хора с  малки деца, които се оплакват. Защо ромите се държат само така с него? Никой друг няма проблеми с тях“.

Относно споменатите в оплакванията купони с шумна музика на центъра на селото, кметът заяви, че той самият е отдал помещение, в което хората да празнуват. По думите му въпросните роми винаги спазвали вечерния час и спирали музиката през лятото точно в 23:00 часа, след което почиствали всичко след себе си. 

Гетов допълни, че селото е едно от най-китните в областта и е предпочитано от много млади хора с уважавани професии, които всеки ден пътуват до работа в Плевен. Той даде пример с младо семейство, което през последните дни е обиколило целия район и се е спряло именно на село Ралево. 

Напрежението ескалира: Жители на село Ралево живеят в страх от цигански тормоз

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Кметът на Ралево: Само един човек има проблем с ромскот… […]