Пиян шофьор с отнета книжка заловен след гонка в Шумен

Шуменски шофьор с отнета книжка и 1,75 промила алкохол в кръвта опита да избяга от полицията

0
130
Полиция
Полиция. Снимка: МВР

На булевард „Велики Преслав“ в Шумен екип на Пътна полиция подал сигнал за спиране със стоп палка на водач на лек автомобил „Opel Astra“ с шуменска регистрация. Това е станало около 00:30 часа днес. Въпреки сигнала, шофьорът отказал да спре, ускорил автомобила и започнал да се отдалечава, като направил опит да избяга.

Пътните полицаи незабавно започнали преследване на автомобила, като водачът изгасил фаровете си и се опитал да се скрие по тесните улички на квартала. Преследването приключило близо до жп спирка в квартал „Дивдядово“, където автомобилът бил спрян от полицаите. След като излязъл от автомобила, 48-годишният мъж направил опит да побегне, но бил задържан на място.

По време на проверката било установено, че шофьорът е с временно отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство. Още през септември 2023 г., при друга полицейска проверка в Шумен, той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол. За това нарушение му била наложена парична глоба в размер на 2000 лева и бил лишен от право да управлява автомобил за срок от две години.

Шофьорът бил тестван и с дрегер, който показал 1,75 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в Шумен. Автомобилът е бил иззет от органите на реда, а срещу мъжа е образувано бързо производство, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Тази случка показва колко важно е спазването на закона и сериозните последици, които могат да настъпят при шофиране под въздействие на алкохол или без валидни документи.

Как герой от разследването „Властелините на пръстта“ на АКФ се озова в листата на „ДПС-Ново начало“ за изборите?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments