България изпраща седем борци на Световното първенство до 23 години в Тирана

Нашите представители в класически и свободен стил ще се борят за медали на шампионата в Албания, който започва на 21 октомври

0
30
Борба
Борба. Снимка: БФ Борба

България ще вземе участие със седем състезатели на Световното първенство по борба до 23 години, което ще се проведе в Тирана, Албания. Шампионатът започва в понеделник и ще продължи до края на седмицата, съобщиха от БФ Борба.

Българският тим ще се включи както в класическия стил, така и в свободния стил, като нашите състезатели ще се стремят към престижни отличия на световната сцена.

Представители в класически стил

Шампионатът ще стартира със схватките в класически стил. Първите български състезатели на тепиха ще бъдат Георги Аначков /67 кг/ и Димитър Георгиев /72 кг/, които ще се състезават още в първия ден на първенството. На следващия ден, във вторник, в категория до 87 кг ще се бори Ивайло Иванов.

Тимът в класическия стил е воден от треньора Юлиян Георгиев, който ще се стреми да изведе състезателите до победи в техните категории.

Представители в свободен стил

Надпреварата в свободния стил ще започне в петък, когато на тепиха ще излезе Ален Хубулов /125 кг/. Хубулов, който по-рано тази година завоюва европейската титла в същата възрастова група, ще се стреми да добави и световен успех към колекцията си.

Събота ще бъде денят за останалите трима наши борци: Ивайло Тисов /57 кг/, Георги Жисгов /70 кг/ и Радомир Стоянов /79 кг/. Те ще бъдат водени от треньора Диан Динчев, който ще се постарае да подготви състезателите за силна конкуренция.

Пълният състав на България:

Свободен стил с треньор Диан Динчев:

57 кг: Ивайло Тисов, „Локомотив“, Пловдив
70 кг: Георги Жисгов, „Димитровград“
79 кг: Радомир Стоянов, „Берое“, Стара Загора
125 кг: Ален Хубулов, ЦСКА

Класически стил с треньор Юлиян Георгиев:

67 кг: Георги Аначков, „Васил и Георги Илиеви“, Кнежа
72 кг: Димитър Георгиев, „Ботев-93“, Враца
87 кг: Ивайло Иванов, „НСА-Академик“, София

Състезанията ще започват всеки ден от 11:30 ч. българско време, като полуфиналите ще се проведат от 17:45 ч., а финалите – от 19:00 ч.

Със заявени 661 борци от различни държави, Световното първенство обещава да бъде вълнуващо събитие за всички почитатели на борбата. България се надява на силно представяне и успехи от своите състезатели.

Нашият съдия на шампионата ще бъде Венцислав Филчев.

36 000 заявления за 14 месеца: Електронни услуги намалиха таксите с 50%

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments