ССЗБ настоява за среща с министъра на финансите за Бюджет 2025

Синдикатът изразява готовност да се включи в експертните срещи

0
38
Затвор в Бургас
Затвор в Бургас. Снимка: Искра.бг

Синдикатът на служителите в затворите /ССЗБ/ настоява за среща с министъра на финансите, за да обсъдят параметрите на проектобюджета за следващата година.

В позиция, изпратена до медиите, от Синдиката подчертават, че чрез социалния диалог, като ключов елемент на европейския социален модел, се дава възможност на служителите да участват в процедурите по изготвянето на бюджета за 2025 г., с цел постигане на споразумения.

Синдикатът изразява готовност да се включи в експертните срещи със синдикални и работодателски организации, предлагайки своята експертиза и становища, свързани с частта на второстепенните разпоредители на бюджетни средства към Министерството на правосъдието.

Според ССЗБ, правилата за състава, правомощията и функциите на Националния съвет за тристранно сътрудничество, както и ограниченията на правата на синдикалните организации, регламентирани в закона за МВР, не бива да са причина министърът на финансите да дискредитира участието на профсъюза.

Синдикатът припомня, че през последните години Министерството на финансите редовно провежда срещи с подобни синдикални организации от сектор „Сигурност“.

Интернет измамите с кредити: Какво представлява новата схема?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments