Огнен ад над Берковица: Пожар обхвана 50 декара в Стара планина

Огън е обхванал 50 декара сухи треви и храсти близо до връх Ком, като гасенето продължава на труднодостъпни места в Стара планина

0
793
Горски пожар
Горски пожар. Снимка: Министество на земеделието и храните

Пожар избухна в планината над Берковица, в близост до връх Ком в Стара планина, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана, Венцислав Райков. Огънят е пламнал около 21:00 часа в труднодостъпна местност, като е обхванал 50 декара сухи треви и храсти.

Екипите на РДПБЗН успели да локализират и потушат пожара около полунощ, но рано тази сутрин огънят отново се е разразил в близост до вече засегнатите площи. В момента гасенето продължава, като на място има три екипа на пожарната и служители от горските стопанства в района.

Поради труднодостъпността на местността, на някои места гасенето се извършва на ръка, тъй като пожарните коли не могат да достигнат всички зони на пожара. Екипите работят усилено, за да предотвратят по-нататъшното разпространение на огъня, добави комисар Райков.

Пожарът е в процес на овладяване, но условията в планината и трудният терен усложняват работата на пожарникарите и горските служители.

Стартират 5G проекти за здраве и мобилност с европейско финансиране от 12 млн. евро

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments