Националната детска болница може да бъде завършена по-рано

Изоставането е наваксано и дори са изпреварени сроковете за подготовка на терена

0
21
Националната детска болница
Националната детска болница. Снимка: Facebook

„Има напредък в строителството на Националната детска болница, като изоставането е наваксано и дори са изпреварени сроковете за подготовка на терена.“

Това заяви здравният министър Галя Кондева пред „БНТ“. На територията, където ще бъде изградено новото лечебно заведение в Горна баня, две сгради вече са напълно премахнати. След множество дискусии и срещи, проектът за структурата на болницата е одобрен и е предвидено тя да разполага с 440 легла и 26 клиники и отделения.

Министър Кондева поясни, че остава да се довърши премахването на подземните нива. Основният фокус на болницата ще бъде върху комплексната грижа за малките пациенти. Процесът включва два етапа – по функционалност и оборудване, като в момента се изготвят проекти за визията и структурата на болницата. По план, болницата трябва да бъде завършена до май 2028 година, като министърът добави, че е възможно този срок да бъде изместен по-рано в началото на годината. Болницата ще се нуждае от над 350 лекари и повече от 500 медицински сестри.

Министър Кондева призна, че в здравната система има проблеми, но същевременно подчерта, че справедливостта в здравеопазването съществува. Тя допълни, че за всички медицински специалисти тяхната професия е призвание.

Лекарският съюз отличи най-добрите български медици

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments