Американски експерти обучават български митничари за борба с фалшификатите

Представители на 30 международни търговски марки демонстрираха оригиналните продукти и техните отличителни белези

0
15
Семинар
Семинар. Снимка: Агенция "Митници"

Лектори от Департамента по правосъдие на САЩ и Световната митническа организация проведоха обучение за идентификация на фалшиви стоки за 80 митнически служители. Семинарът, организиран под егидата на Международната асоциация за защита на интелектуалната собственост – REACT, се състоя на 10 и 11 октомври в Свиленград.

Обучението включваше митнически служители от Централно митническо управление и териториалните дирекции на Агенция „Митници“ в Пловдив, Бургас, Варна, София и Русе, както и полицейски служители от МВР и прокурори. Свиленград беше избран за домакин на семинара, тъй като ГКПП Капитан Андреево се нарежда на второ място в света по задържане на фалшиви стоки според REACT.

Кристи О’Майли, юридически съветник по интелектуална собственост към Департамента по правосъдие на САЩ, сподели опита на американските правоохранителни органи в защитата на правата върху интелектуалната собственост. Светлан Савов от Световната митническа организация представи методите за борба с фалшивите стоки, като част от програмата за контрол на пътници и товари.

Представители на 30 международни търговски марки демонстрираха оригиналните продукти и техните отличителни белези, които помагат на митническите служители да разпознават фалшификатите. Служителите получиха практически съвети, които ще подпомогнат работата им по разкриване и задържане на фалшиви стоки при митнически проверки.

Семинарът беше организиран от адвокатското дружество „Турку, Таджер и Турку“, член на REACT.

Творците: Руслан Асанов в живот на фокус

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments