Кабинетът сменя представителя на България в „Лукойл Нефтохим“

Бойко Ницов е представител на държавата в "Лукойл" от септември 2023 година

1
25
Лукойл
Терминал "Росенец". Снимка: Искра.бг

Служебното правителство подготвя смяна на постоянния представител на България в „Лукойл Нефтохим“. Това стана ясно в отговор на депутатски въпрос към служебния министър на енергетиката Владимир Малинов, пише „Фокус“. Темата е свързана с намерението за смяна на представителя на България в Надзорния съвет на „Лукойл Нефтохим“.

На заседание на 17 септември е взето решение Бойко Ницов, настоящият представител на страната в „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, да бъде освободен от поста. Той е трябвало да бъде заменен от Цветан Цирков.

Агенцията по вписванията обаче отказва да впише Цветан Цирков като постоянен представител. Поради това министърът на енергетиката изпраща писмо до председателя на Управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД с искане за свикване на извънредно Общо събрание. На това събрание ще се вземе решение дали да се извърши смяната.

Министър Малинов уточнява, че заседанието на Общото събрание ще се проведе през ноември тази година. Мотиви за смяната на Бойко Ницов с Цветан Цирков не са посочени.

Бойко Ницов е представител на държавата в „Лукойл“ от септември 2023 година, когато е назначен от правителството на Николай Денков. Той е избран след участие в конкурс с още седем кандидати.

Цветан Цирков ръководи дирекция „Публични предприятия“ в Министерството на икономиката и индустрията. През периода август 2021 до март 2022 г. е член на борда на Националната компания „Индустриални зони“, а след това заема ръководен пост в закритата „Държавна петролна компания“.

Бум на новите пенсии за инвалидност у нас

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments