Пускат парното в София

Първо ще бъдат отоплени училища, детски градини и здравни заведения

0
38
Парното отопление, радиатор
Отопление. Снимка: Pixabay

„Топлофикация София“ стартира поетапно пускане на парното отопление в столицата от 21 октомври. От утре дружеството ще започне подаване на топлинна енергия към клиентите. Първо ще бъдат отоплени училища, детски градини и здравни заведения. След това ще последват административните и жилищни сгради.

От „Топлофикация София“ напомнят на клиентите да отворят вентилите на радиаторите на максимална степен, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е също да се провери състоянието на електронните уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят на уредите е угаснал, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Преди пускането на парното е важно всички ремонти да бъдат приключени и отоплителните инсталации да бъдат запълнени. В сградите, където вътрешната инсталация не е запълнена, отоплението няма да бъде включено, тъй като това сигнализира за неприключили ремонти.

Клиентите, които желаят включване на отоплението на по-късен етап, могат да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон, придружено с решение от общото събрание на етажната собственост.

Допълнителна информация за началото на отоплителния сезон може да бъде получена на телефон 0 700 11 111 или чрез дигиталните канали на дружеството.

Бум на креватни дървеници в големите градове у нас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments