Започва поетапно пускане на парното в София: Училища, детски градини и здравни заведения ще бъдат първи

Училища, детски градини и здравни заведения ще бъдат първи, а след това ще последват административни и жилищни сгради

0
60
Парното отопление, радиатор
Отопление. Снимка: Pixabay

Днес „Топлофикация София“ започва поетапното пускане на парното в столицата. Първите сгради, които ще бъдат топлозахранени, са училища, детски градини и здравни заведения, след което ще се осигури отопление и на административните и жилищни сгради.

Подготовка за началото на отоплителния сезон

От дружеството призовават гражданите да предприемат необходимите мерки преди пускането на парното, включително:

– Отваряне на вентилите на радиаторите на максимална степен, за да се избегне допълнително обезвъздушаване.
– Проверка на електронните уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят на уреда е угаснал, клиентите трябва да се обърнат към фирмата, която ги обслужва, за съдействие.

Уведомление за ремонтни дейности

Важно е да се отбележи, че отоплението няма да бъде включено в сгради, където вътрешната отоплителна инсталация не е напълно запълнена. Това е знак, че някъде в сградата ремонтът не е приключен.

Възможност за отложено включване

Гражданите, които предпочитат отоплението да бъде включено на по-късен етап, могат да подадат заявление до обслужващия ги топлорайон. Това заявление трябва да бъде придружено с подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

Допълнителна информация

Повече информация за старта на отоплителния сезон може да бъде получена на телефон 0 700 11 111 или чрез дигиталните канали на „Топлофикация София“.

Гаранции за безпроблемен отоплителен сезон

Припомняме, че в началото на месеца кметът на София Васил Терзиев, заедно с министъра на енергетиката Владимир Малинов и изпълнителните директори на „Топлофикация София“ и „Булгаргаз“, увериха, че няма опасност столичани да останат без отопление през зимата, въпреки временното запориране на сметките на „Топлофикация София“ от страна на „Булгаргаз“.

Как да разберете дали се нуждаете от очила: 7 ключови симптома на проблеми със зрението

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments