Резултати от частичните избори за местна власт в 16 общини: Балотажи в Пловдив и Плевен

В някои райони ще се проведе втори тур на 27 октомври

0
107
Гласуване, избори, бюлетини
Местни избори 23. Снимка: Искра.бг

На 20 октомври се проведоха частични избори за местна власт в 16 общини и кметства в страната. В някои населени места избирателите вече избраха своите кметове, докато в други ще се проведе втори тур на 27 октомври. Ето основните резултати по области:

Област Пловдив

В село Войнягово предстои балотаж между Петър Градев от коалиция „Заедно за силна община“, който събра 193 гласа, и Тодор Минковски от ГЕРБ с 156 гласа. До втори тур се стигна след като предишният кмет бе осъден за присвояване. В село Ново Железаре, кандидатката на ГЕРБ Веселина Бунтова бе избрана за кмет с 75 гласа.

Област Плевен

На балотаж в село Коиловци ще се борят Валя Габрова от коалиция „Левицата!“ с 164 гласа и Миглена Василева от ГЕРБ с 150 гласа. Изборите се проведоха спокойно с избирателна активност от 57,55%.

Област Хасково

В село Студена кандидатът на ГЕРБ Андон Андонов спечели на първи тур с 65% от гласовете. Избирателната активност бе 65,32%, като гласуваха 372 жители.

Област Кюстендил

В село Бистрица единственият кандидат за кмет, Христо Христов от БСП, спечели с 402 гласа от 444 гласували.

Варна

Във Варна предстои балотаж в районите „Одесос“ и „Приморски“. В „Одесос“ ще се явят Янислава Шопова /ПП-ДБ/ и Георги Недев /ГЕРБ/, а в „Приморски“ – Николай Желязков /ПП-ДБ/ и Людмила Колева-Маринова /ГЕРБ/. Избирателната активност беше около 11%.

Активността през вчерашния ден и в двата района беше около 11 %. Отворени бяха общо 201 секции. До частичните местни избори във Варна се стигна, след като през февруари Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на избраните за кметове Цветнен Цветков и Николай Желязков.

За провеждането на частичния вот от общинския бюджет бяха заделени 1,4 милиона лева. Кандидатите за кметските места в двата района бяха общо осем.

Две изпитани рецепти за маринована риба: Как да съхраним рибата си за дълго време

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments