Николай Кючуков: Проект за подпомагане на спортните клубове не дава равен старт на децата

Николай Кючуков от ПП "Единение" изрази несъгласие с новия проект на наредба

1
76
Николай Кючуков
Николай Кючуков. Снимка: Николай Кючуков, Фейсбук

Николай Кючуков, представител на ПП „Единение“, сподели своето възмущение за бъдещето на децата в спорта в публикация в социалните мрежи. Той изрази критики към новия Проект на наредба за подпомагане на спортните клубове, като посочи, че несправедливо се фаворизира младежите и девойките за сметка на децата.

„Всички знаете, колко много обичам да влагам времето си в бъдещето, а именно в спортуващите деца!“, започва Николай Кючуков. Той подчертава, че приоритетът в наредбата е поставен върху по-големите възрастови групи – младежи и девойки, което според него не дава на децата равен старт в спорта.

Проект на наредба за подпомагане на спортни клубове
Проект на наредба за подпомагане на спортни клубове. Снимка: Николай Кючуков

Кючуков подчертава, че три пъти повече точки се дават за „младежи и девойки“, отколкото за децата, а за „юноши и девойки старша възраст“ се дават 2 пъти повече точки.

„Питам се, не започва ли всичко от децата, че после да отидем до големите възрасти?“, пита той в поста си.

Кючуков посочва още, че субсидията за спортните клубове не е равномерно разпределена по възрасти и това води до неравен старт за децата.

„Ако приемем, че децата трябва да имат равен старт в спорта, то не трябва ли субсидията поне да е равна за всички възрасти?“, коментира Кючуков.

Кючуков допълва, че е писал на отговорните лица за промяна в наредбата и очаква развитие по въпроса. Той също така апелира към спортната общност да се съгласи с неговите предложения и отправя критики към процеса на разпределение на средствата, който според него е зависим от комисии и лобита.

„Продължавам да се питам, защо отново комисия ще решава колко пари да разпредели, ако си станал шампион?“, завършва постът му.

100 години бокс в България: Спомени за великите шампиони и постижения

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Николай Кючуков: Проект за подпомагане на спортните кл… […]