Мъж си върна рекорд на Гинес за най-далечно хвърляне на брадва

Джеси Руд хвърли брадвата си на впечатляващите 43,58 метра

0
48
Джеси Руд поставя рекорд
Джеси Руд поставя рекорд. Снимка: Кадри от YouTube

Американец си върна рекорда за най-далечно хвърляне на брадва, като уцели целта от невероятно разстояние. Джеси Руд хвърли брадвата си на впечатляващите 43,58 метра, съобщават от Световните рекорди на Гинес.

Първоначално Джеси е счупил рекорда през 2022 г. с хвърляне от 27,20 метра. Рекордът му е бил подобрен през следващата година от италианеца Симоне Фреди с 40,10 метра, като през тази Руд си е върнал постижението.

За първи път Джеси е започнал да хвърля брадва, докато е бил на летен лагер в Колорадо. И след като се е завърнал в родната си Небраска, той е започнал работа в бар и успоредно с това е усъвършенствал уменията си с брадва, развивайки своята точност.

„Видях оригиналния запис и знаех, че мога да поставя нов рекорд“, споделя той.

„Любимото ми нещо при хвърлянето на брадва е да изляза на чист въздух и да направя много повтарящи се действия, мога да направя малки корекции и да ги променя, докато най-накрая забия брадвата. Няма нищо по-добро от това най-накрая да забиете брадвата от доста далечно разстояние“, коментира още Руд.

През деня Джеси загрява, като хвърля брадвата от около 6 метра, постепенно започна да се движи назад и да я хвърля от все по-големи разстояния. В деня на записа той е казал, че е уверен, че ще може да я хвърли много по-далеч спрямо разстоянието, от което първоначално е поискал да постави рекорда. Джеси призна:

„Когато се заби, бях супер развълнуван. Бях хвърлял много хвърляния този ден, за да загрея, и това беше най-далечното разстояние, на което някога съм забивал брадва. Наистина бях щастлив от това къде брадвата се заби в мишената – беше доста близо до ябълката, докато за първия ми световен рекорд едва улучих целта.“

Джеси обича да вижда рекорда обратно на негово име и добавя: „Чувствам се страхотно и се чувствам завършен, че постигнах личния си рекорд от 43,58 метра. Надявам се някой друг да ме предизвика в бъдеще, за да мога да продължа да се надскачам, когато става въпрос за разстояние за хвърляне на брадва.“

Отново на дневен ред: Летище София да се казва Васил Левски

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments