Обновиха градския стадион в Исперих

С финансиране по втория проект са ремонтирани източните трибуни, където са обособени 1359 седящи места

0
24
Градски стадион в Исперих
Градски стадион в Исперих. Снимка: "БТА"

Градският стадион в Исперих придоби нов, по-модерен облик и вече привлича деца, младежи и техните семейства. Съоръжението е обновено и модернизирано по два проекта на Общината. Те са финансирани от Програмата за развитие на селските райони чрез договор между Община Исперих и Държавен фонд „Земеделие“ и Сдружението „МИГ – Исперих“, съобщиха от общинската администрация.

По първия проект е изградена мултифункционална спортна площадка за няколко спорта, включително баскетбол, волейбол, тенис на корт и бадминтон. Реновирана е и лекоатлетическата писта, обновени са подходите към спортния комплекс, добавено е енергоспестяващо осветление и е извършено озеленяване.

С финансиране по втория проект са ремонтирани източните трибуни, където са обособени 1359 седящи места и площадка за фитнес на открито. Подменени са тротоарните настилки пред трибуните, инсталирана е автоматизирана поливна система и нова тревна настилка на терена. Освен това е монтирано външно осветление за осветяване на пространството пред обслужващата сграда, посочи зам.-кметът на общината Аксел Кючюк.

Той добави, че стадионът е вече модерно и привлекателно място за спорт и разходки на открито. Зам.-кметът призова посетителите да пазят обновеното пространство.

Габриела Руменова: Настаняването в хижа и планинският туризъм имат своите специфики

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments