Протест пред МВР заради смъртта на младия моторист Момчил Георгиев

Граждани се събират пред Министерството на вътрешните работи, за да поискат отговори за смъртта на 24-годишния моторист Момчил Георгиев

0
218
Протест в подкрепа на Момчил Георгиев
Протест в подкрепа на Момчил Георгиев. Снимка: БТА

Граждани се събраха пред сградата на Министерството на вътрешните работи /МВР/ в протест, търсейки справедливост и истината за смъртта на 24-годишния моторист Момчил Георгиев. Организаторите на протеста призовават институциите за пълно разследване на трагедията, която предизвиква все повече въпроси и съмнения.

Момчил загина в началото на април след катастрофа, която според полицията е била самокатастрофиране. Въпреки официалното заключение, близките на загиналия са на мнение, че инцидентът може да е бил резултат от умишлен акт. Семейството и приятелите му твърдят, че имат основания да смятат, че става въпрос за убийство, а не за трагичен инцидент и настояват за повече прозрачност и детайли по случая.

Неясноти около катастрофата

Аутопсията на Момчил Георгиев, който загина в близост до Попово, не показва наличието на огнестрелни рани, което подкрепя версията на полицията за самокатастрофа. Въпреки това, семейството му подозират, че важни подробности за инцидента се прикриват и изискват пълно и задълбочено разследване. Според тях фактите около случая остават неясни и съществуват основания за подозрение, че смъртта му не е настъпила по случайност.

Обществено недоволство и търсене на справедливост

Протестът пред МВР е поредната проява на общественото недоволство и демонстрация на искания за прозрачност от страна на държавните институции. Гражданите, които подкрепят семейството на Момчил Георгиев, призовават за пълна справедливост и настояват случаят да бъде разкрит до последния детайл.

Протестиращите вярват, че само чрез обществен натиск и открито обсъждане случаят ще получи нужното внимание, а всички обстоятелства ще бъдат изяснени. Случаят на Момчил Георгиев продължава да привлича вниманието на обществото, което очаква бързи и ясни отговори от разследващите.

Цени за ски сезона в Банско: Поскъпват ли услугите?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments