Президентът Румен Радев: Най-важното днес е да се гласува

Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори, добави той

1
25
Румен Радев
Президентът Румен Радев. Снимка: Скрийншот от видео на bTV

„Най-важното днес е да се гласува. Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори, но за да имаме устойчив парламент, за да имаме не просто редовно, а ефективно редовно правителство, което да може да взима смели решения и да води страната към осъществяването на националнозначими цели е важно тези две институции – парламент и правителство, да имат съответната легитимност.“

Това коментира президентът Румен Радев след като упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“. Според него легитимност се постига чрез масовото и солидно гражданско участие във вота, добавяйки, че всеки един днес трябва да намери няколко минутки и да излезе да гласува.

Президентът смята, че е нужно да се даде възможност на политическите сили след вота да седнат и в спокойна обстановка да обмислят всички варианти.

„Ще се свържа с всички партии, които влязат в 51-вото Народно събрание и ще поискам тяхното мнение – как виждат те процеса, за да има най-добри условия за разговори и преговори между самите партии с цел да се намери добро решение. Чакаме резултатите от изборите, за да видим дали МВР се е справило с купения и контролиран вот. Има така наречените критични секции, където гласовете за различните политически сили варират в недопустима стойност, но това не е само проблем на МВР. Нека изчакаме края на изборния ден, по места се полагат усилия, има създадена организация, въпросът е е доколко тези усилия се ръководят от наистина почтени цели и това ще го разберем“, коментира още държавният глава.

Риба пред избори: Много хора предпочетоха да отидат на риболов пред правото си на глас

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Президентът Румен Радев: Най-важното днес е да се гласу… […]