Задържаха 21-годишен мъж за опит за палеж на партиен клуб в Кубрат

Заподозрян е залял партийния клуб със запалителна течност в нощта преди изборния ден

0
28
Полиция
Полиция. Снимка: Искра.бг

21-годишен мъж е задържан в Кубрат по подозрение, че е залял със запалителна течност партиен клуб в града в нощта преди изборния ден, съобщиха от Окръжната прокуратура. Мотивите за деянието остават неясни, като тепърва ще бъдат разследвани.

Инцидентът е бил забелязан в началото на изборния ден, когато хората от клуба усетили силна миризма и открили, че цялата сграда е залята с течността. Те подозират опит за палеж и са уведомили полицията и прокуратурата, за да се установят фактите около инцидента.

Районът около партийния клуб е покрит с видеонаблюдение, което вероятно ще помогне в разследването. Смята се, че заливането е станало в ранните сутрешни часове преди неделя.

„Не обвиняваме никого. Просто призоваваме прокуратура и полиция да си свършат работата”, коментира Нигяр Кючукова пред „NOVA“.

На място полицията е направила снимки и е снети обяснения от присъстващите в клуба. Инцидентът е поредното посегателство срещу клуба, който предишния ден е бил облепен с плакати на друга политическа партия.

Въпреки инцидента, изборният ден в Кубрат протече без забавяния, освен в една секция в Сеслав, където началото бе отложено с 15 минути заради забравени ключове от председателя на СИК. Междувременно, докато хората от клуба почистваха сградата, част от местните предпочетоха разходка до пазара в града, който е най-големият в Северна България, вместо да отидат до урните.

В област Разград бяха регистрирани няколко жалби за неправилно разлепени агитационни материали, като всички избирателни секции в региона отвориха навреме, с изключение на тази в Сеслав.

С бяла роза и черни ръкавици: Лили Иванова упражни правото си на глас

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments