Нидал Алгафари: Голяма вина за резултатите имат тези, които са се заинатили да не гласуват

Според него купеният вот включва хора, които често нямат друг избор

0
16
Нидал Алгафари
Снимка: Нидал Алгафари, Фейсбук

Парламентарните избори на 27 октомври приключиха. На вота се явиха 28 формации – 19 партии и 9 коалиции.

Това са седмите поредни предсрочни избори за последните три години. Според последните данни девет партии и коалиции ще влязат в 51-вото Народно събрание, показват резултатите на ЦИК.

По време на предизборната кампания и в деня на вота имаше множество сигнали за търговия с гласове. Темата беше коментирана в „бТВ“ от Румяна Дечева, експерт по изборно законодателство, и Нидал Алгафари, политически анализатор и пиар експерт.

Дечева смята, че е трудно да се очаква неподкупност от хора, живеещи на ръба на мизерията. Според нея, те не се чувстват ангажирани с обществото, което ги е изоставило. Призивът ѝ към следващия парламент е да се фокусира върху ликвидирането на крайната бедност в България.

Алгафари допълва, че купеният вот включва хора, които често нямат друг избор. За тях 50 или 100 лева са минимална подкрепа. Той подчертава, че вината не е само тяхна.

Според Алгафари значителна вина за резултатите носят хората, които умишлено отказват да гласуват в последните години. Той ги поздравява за техния „инат“, но добавя, че за това по-голяма вина носят политиците.

Борислав Сандов: Ако се състави правителство, то ще бъде много крехко

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments