Ангел Русев спечели три бронзови медала в Полша

Дениз Данев остана на крачка от медалите

0
6
Ангел Русев
Ангел Русев. БФ тежести

Ангел Русев спечели три бронзови медала на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години в полския град Рашин. Русев, четирикратен европейски шампион за мъже, се състезава в категория до 61 кг – по-висока от обичайната, за да избегне сваляне на килограми преди Световното първенство за мъже в Бахрейн през декември.

В дисциплината изхвърляне Русев успя при всички опити, като вдигна 105, 109 и 111 кг. При изтласкването започна с успешен опит на 135 кг, след което вдигна и 141 кг, но не успя на 145 кг. Шампион в категорията стана арменецът Гарик Чолакиян с общ резултат от 275 кг, следван от Андрий Ревко от Украйна с 260 кг.

В същото състезание, в категория до 55 кг, Дениз Данев остана на крачка от медалите. Той събра двубой от 216 кг (95+121), но се затрудни на тежестите 100 и 101 кг в изхвърлянето, както и на 126 кг в изтласкването.

Българският отбор вече има седем медала от шампионата в Полша. Бояна Костадинова от клуб „Марица“ спечели сребърен медал в категория до 45 кг при по-малките състезатели. След нея Джан Зарков от ТСК Русе завоюва бронз в изтласкването с резултат от 127 кг.

България участва на шампионата с 15 състезатели, чиято подготовка е подсигурена от Министерството на младежта и спорта.

Главчев: Всички знаят, че е илюзия, че няма купен вот

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments