Илиян Василев: Ако не реагираме сега на купуването на гласове, ще има подмяна на демокрацията!

Анализаторът Илиян Василев е категоричен в свой пост в социалната мрежа Facebook, че трябва да реагираме незабавно на купуването на гласове

0
27
Илиян Василев
Илиян Василев. Снимка: Facebook

Анализаторът Илиян Василев е категоричен в свой пост в социалната мрежа Facebook, че трябва да реагираме незабавно на купуването на гласове. В противен случай, ще има истинска подмяна на демокрацията. Нещо повече. Според него всички машинации до момента ще ни се сторят детска играчка пред това, което престои. Публикуваме неговия анализ без редакторска намеса:

„Ако и този път политическите партии заметат под килима бруталната истина, че купуването на гласове, при институционален чадър на МВР, е валидната предизборна стратегия, а не убеждаването в идеи, програми и поведение, това ще стане новата „нормалност“ в българската демокрация.

Пътьом ще убием вярата, че европейското и атлантическо развитие на България има нещо чисто, честно и справедливо.

А това именно е фон за следващите ми прогнози, които правя в днешния брийф. За правителството на Борисов. За вариантите на ППДБ и бъдещото на коалицията. Ще взема отношение и към оглеждането към американските избори и по-големият въпрос – накъде вървим, защото зад всички тези процеси се крият много по-опасни варианти а ла Грузия.

Никой не говори за руското влияние в тези избори – а ви уверявам, че основната стратегия на Москва – фрагментацията успява, именно през купуването на гласове и финансирането на партии през бизнес, контролиран от Москва. Казано по друг начин – ако не реагираме сега на купуването на гласове ще се реализира пълният вариант на подмяна на демокрацията в посока и мащаби, на фона, на които сегашните злоупотреби ще ни се сторят детска играчка.“

БОЕЦ: Не признаваме резултатите от купените избори! Утре излизаме на протест!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments