Забавни детски работилници, филмови прожекции и томбола са част от събитията на Екофестивал във Варна

Инициативата ще се проведе на 2 ноември /събота/ от 11:00 ч., на площада пред Археологическия музей

0
7
Екофестивалът
Екофестивалът. Снимка: Община Варна

Забавни детски работилници, интерактивни демонстрации, филмови прожекции, игри с аниматори и томбола с награди, са част от програмата на екофестивал, посветен на опазването на околната среда. Събитието ще се проведе на 2 ноември /събота/ от 11:00 ч., на площада пред Археологическия музей във Варна. Организатори са „Еко Партнърс България“ АД със съдействието на Община Варна.

Инициативата има за цел да информира посетителите за ефектите от човешката дейност върху природата, както и да постави фокус на стъпките, които всеки от нас може да предприеме, за да подобри качеството на средата, в която живеем.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с правилата и ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, рециклирането и повторното използване на текстил. Те ще се запознаят и с ефектите на почистващите препарати и козметични продукти върху околната среда.

От 10:00 ч. до 18:00 ч. ще функционира детска зона с аниматори, които ще организират еко тематични игри и забавления за децата.

През целия ден на щандове на фестивала участниците ще представят различни артикули – магнезиев прах, магнезиево почистване на плодове и зеленчуци, рециклирани торби от плат, рециклирани играчки и други.

Слави Трифонов: Искам да благодаря на всички, които са гласували за ИТН

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments