Новите кметове на район „Приморски“ и „Одесос“: С варненци имаме еднаква визия за развитие

Победителите в частичните местни избори от коалицията ПП-ДБ Янислава Шопова /Одесос/ и Николай Желязков /Приморски/ изявиха желание да започнат работа за хората час по-скоро

0
20
Брифингът
Брифингът. Снимка: ПП-ДБ

„Обичам повече да работя и по-малко да говоря. Хората искат промяна и нямам търпение да започна да работя за тях.“

Това заяви новият кмет на район „Одесос“ Янислава Шопова, след като благодари на варненци за доверието на втория тур в частичните местни избори, който се проведе в морската столица вчера.

Визията ни за развитие на район „Приморски“ съвпада с тази на хората. Първото нещо, което ще направя, е пълен оглед на проблемите на района. Бригадите за бързи ремонти, диференцираното финансиране на района и подобряване на работата на районната администрация са сред приоритетите ми за „Приморски“. Смятам, че със съвместни усилия – нашите и на Община Варна – ще направим района едно по-добро място за живот, отбеляза Николай Желязков.

Двамата нови кметове изразиха мнение, че ще взаимодействат отлично с кмета Коцев за подобряване на градската среда и бита на хората.

„Познавам и двамата победители добре, убеден съм в техните качества. Сега е важно да работим заедно за по-добра градската среда и за още по-голяма близост до хората. Ще бъдем чудесен екип“, каза кметът на Варна Благомир Коцев.

„От днес вие ставате по-малко политици и повече администратори. Доказахме на всички десни хора, че надежда има“, заяви Ивайло Митковски от ДСБ. Очаквам да ви поздравя отново за добре свършената работа след 3 години, добави Огнян Рачев от Да, България.

За всичко, което касае Варна, ще търсим широка подкрепа в парламента, обединявайки се, ако се наложи, и с колеги от други политически сили. Това отговори Даниел Лорер на журналистически въпрос относно евентуална подкрепа за морската столица от страна на депутатите от 51-ото Народно събрание.

Руското консулство е добър пример за това как действаше досега това лоби, добави Ивайло Митковски. С общи усилия трябва да бъдат върнати на Общината бившите тенис кортове, бившите военни поделения и още много други терени във Варна.

По думите на кмета Коцев напредват и проектите, финансирани по програмата за подпомагане на общините на кабинета „Денков“. Новата градска библиотеката и проектът за нова математическа гимназия, ремонтът на ул. „Вяра“, нови улици в кв. Виница – всичко това предстои да се реализира съвсем скоро.

Хората искат да усетят качествена промяна в техния бит, те са чувствителна към техния микроклимат. Нашата цел е да им предоставим една по-добра и по-уредена градска среда.

Добър пример за това са двата нови парка – „Република“ и „Младост“, които са на последен етап проектиране.

В навечерието на изборите служебният кабинет придоби част от активите на стадион „Варна“. Тепърва предстои да се изяснят обстоятелствата около придобиването на част от капитала, колко ще остане на Общината като процент и какво следва. Има много въпроси, на които ще търсим отговори, коментира кметът Коцев на журналистически въпрос, свързан с новината за придобиване на акции на стойност 30 милиона лева в дружеството, управляващо строежа на стадион „Варна“.

Да се защити общественият интерес и държавата да търси гаранции за това от мажоритарния собственик, поиска Коцев в заключение.

Янислава Шопова /ДСБ/ спечели изборите за кмет на район „Одесос“ с 54%, а Николай Желязков /ПП/ стана кмет на район „Приморски“ с 52.7%. Те ще влязат в длъжност, след като положат клетва на редовна сесия на Общинския съвет в морската столица.

Слави Трифонов: Искам да благодаря на всички, които са гласували за ИТН

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments