Сигнал за купуване на гласове

Всичко е в ръцете на г-н Сарафов!

0
14
Арестуване. Снимката е от акция на ОДМВР-Бургас и е илюстративна.
Арестуване. Снимката е от акция на ОДМВР-Бургас и е илюстративна.

От ОЗБГ изпратихме сигнал до Прокуратура на Република България за предполагаемо купуване на гласове за изминалите парламентарни избори, провели се на 27.10.2024 г.

Поводът за сигнала е публикация на БГ Елфи във Фейсбук страницата им, където са поместили линк към Телеграм канала им. Линкът води до списък с купувачи на гласове, като има няколко имена и за град Айтос, област Бургас.

Сигналът е за проверка на няколко лица от Айтос, за да се установи купуват ли гласове и/или имат ли отношение към незаконната дейност. При установяване на престъпление/нарушение очакваме виновните да бъдат санкционирани спрямо закона.

Желаем да бъде извършена проверка по няколко точки, но не само по тях, за да се установи има ли купуване на гласове, кой и за кого купува, кои участват и по какъв начин, как предават парите, какъв е произходът на парите и т.н. Изрично сме посочили, че по възможност проверката по настоящия сигнал да не бъде възлагана на институции от град Айтос /РУ Айтос, ТО-Айтос към РП-Бургас, Община Айтос, както и други/ поради съмнения за обвързаности и зависимости между институции-партии-хора.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments