Изградена е нова чешма край местност „Бели брези“ в планината Витоша

Природен парк „Витоша“ е първият на Балканския полуостров и тази година с поредица от активности отбелязва своята 90-годишнина

0
5
Откриването
Откриването. Снимка: СО

Нова чешма е открита в местността „Бели брези“ като част от събитията, отбелязващи 90-годишнината на Природен парк „Витоша“. Природен парк „Витоша“ е първият на Балканския полуостров и тази година с поредица от активности отбелязва своята 90-годишнина.

Чешмата е изградена с помощта на Фондация „София – европейска столица на спорта“, чрез която Столична община осигури финансирането за каптирането и градежа. По Споразумението за сътрудничество между Парка и Фондацията вече четвърта година се извършват дейности по рехабилитация и поддръжка на туристическата и спортна инфраструктура в планината.

В краткото си приветствие към присъстващите инж. Севдалина Димитрова – директор на ПП „Витоша“, изтъкна значението на планината за софиянци и гостите на града, като отличи основните направления и приоритети в дейността на екипа на Дирекцията. Тодор Шабански от „София – европейска столица на спорта“ поздрави служителите на парка с юбилея и подчерта активностите, с които Столична община чрез Фондацията осигурява финансирането и подпомага рехабилитацията и поддържката на туристическата инфраструктура в планината. След това двамата направиха символичното откриване с пускането на двата крана на чешмата.

С финансиране от „София – европейска столица на спорта“ досега бяха възстановени други 11 чешми в Природен парк „Витоша“. Седем от тях са в местност „Златните мостове“, другите са при „Дендрариума“, „Планинишки ливади“ и музей „Мечката“. Те са обновени по Програматата за рехабилитация на туристическата инфраструктура, финансирана от „София – европейска столица на спорта“. Целта е да се осигурят възможности за достъп до питейна вода и прохлада в летните дни и приятна разходка за всички обичащи планината.

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели изборите, ПП „Величие“ остава под чертата

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments