Ивайло Мирчев разкри как прокуратурата разследва купуване на гласове

Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за купуване на гласове в Сливен

0
31
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев. Снимка: Facebook, личен профил

Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за купуване на гласове в Сливен. Това разкри преди броени минути в свой пост в социалната мрежа Facebook Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. От него става ясно, че сигнал е бил подаден преди 20 дни. На държавното обвинение е бил предоставен списък на 200 лица, които са сочени за купувачи на гласове. Публикуваме поста на Ивайло Мирчев без редакторска намеса: 

„Преди 20 дни пуснахме първия сигнал до прокуратурата със списъка на 200 лица, които бяха изложени от неформалната група BG Elves като евентуални купувачи на гласове. Целта на сигналите естествено беше навременна и бърза реакция от страна на органите на прокуратурата и МВР, така че да се положат всички мерки за това изборният процес да се проведе по честен и демократичен начин.

Днес (почти месец по-късно) получаваме отговор от районната прокуратура в гр. Сливен, която отказва да образува досъдебно производство и казва, че няма данни лицето от списъка на Елфите за гр. Сливен – Васил Димитров “Качика” да е извършил престъпление. Интересен е обаче един от мотивите, които се излагат в постановлението на прокурора. Там се пише, че на лицето са снети обяснения и съвсем изненадващо то отрича да участва в схеми за купуване на гласове и да е предлагало средства, че да влияе на изборния процес.

Интересно от кога в българската правораздавателна система самопризнанията са сред единствените законови поводи за образуване на досъдебно производство и как прокуратурата мотивирано е сметнала, че щом като човекът е казал, че той не участва – значи няма как да участва.

Ние ще вземем мерки да обжалваме този отказ, който буди силно притеснение за начина, по който се тълкуват доказателства с цел задействане на системата на прокуратурата.“

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели изборите, ПП „Величие“ остава под чертата

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments