Ахтопол се радва на богат улов на паламуд: Рибарите с пълни мрежи

Припомняме, че сезонът на паламуда обикновено е през есента, като най-интензивният период е през септември и октомври

1
640
Паламуд
Паламуд. Снимка: Кметство Ахтопол, Facebook

Ахтопол и регионът отново попаднаха в центъра на вниманието за рибарите и любителите на морските дарове, след като новината за обилен улов на паламуд предизвика радост и оживление по крайбрежието. Днес рибарите се похвалиха с пълни мрежи, което е знак за един успешен сезон в малкото, но живописно морско градче.

„Тази година паламудът е в изобилие и морето ни дава богати дарове“, споделя един от местните рибари.

Местните жители и търговци също се радват на улова, защото именно сега се зареждат със свежи запаси за зимата. През последните години паламудът се превърна в търсена риба заради изключителния си вкус и питателност. Вкусното му месо го прави идеален както за традиционни ястия, така и за по-модерни гурме рецепти.

Град Ахтопол, известен със своето спокойно крайбрежие и живописни морски залези, също така е популярна дестинация за туристите, които търсят автентичния дух на Черноморието. Тази година мнозина от тях ще имат възможността да опитат пресния паламуд директно от местните пазари и ресторанти, където се очаква богатият улов да се превърне в специалитет.

Освен това, жителите на Ахтопол и околните селища се подготвят за зимата, като съхраняват част от улова по традиционен начин – осолен или маринован. Очаква се уловът на паламуд в Ахтопол да продължи и в следващите седмици, докато рибата не се насочи към по-дълбоките води. Местните жители и рибари се надяват, че сезонът ще бъде продължителен.

Припомняме, че сезонът на паламуда обикновено е през есента, като най-интензивният период е през септември и октомври. Това е времето, когато паламудът мигрира през Черно море и е най-достъпен за улов, тъй като се . През по-студените месеци, като ноември и декември, все още може да се хване паламуд, но в по-малки количества, тъй като рибата започва да се придвижва към по-дълбоки води, следвайки по-топлите течения.

Отминали ли са временната на сивия сектор в туризма?

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments