Вкусна рецепта: Домашно сладко от мандарини и тиква

Лесна рецепта за изискан вкус

0
477
Сладко от тиква и мандарини
Сладко от тиква и мандарини. Снимка: Искра.бг

Сладкото от мандарини и тиква е уникална комбинация, която добавя свежест и екзотичност към вашата трапеза. То е перфектно както за сутрешна закуска, намазано върху филия, така и като деликатно допълнение към сирена, придавайки им изтънчен вкус.

Необходими продукти:

300 г мандарини
150 г тиква
300 г захар
1 лимон

Обелете мандарините с нож, като премахнете и бялата им част. Нарежете парчетата, като внимавате да избегнете бялата ципа. Обелете тиквата и я нарежете на малки кубчета. Поставете мандарините, тиквата и захарта в тенджера или касерола. Загрейте на котлона и изчакайте сместа да заври. Намалете котлона до ниска степен и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти. Разбърквайте периодично, за да избегнете загаряне.

След като сместа се сгъсти, изключете котлона и добавете няколко капки лимонов сок. Оставете сладкото да се охлади леко. Разпределете готовото сладко в бурканчета с капачка. Съхранявайте в хладилник.

Съвети за поднасяне:

– Поднесете сладкото върху филия препечен хляб за закуска.
– Използвайте го като изискано допълнение към сирена за специални поводи.
– Сервирайте като плодов акцент в десерти или сладолед.

Това сладко е не само лесно за приготвяне, но и идеален начин да добавите нотка на изтънченост към вашите ястия.

Коледен базар: Да помогнем на Виктор в битката му с рака

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments