Неустоимо! Пригответе домашни бонбони „Рафаело“ с бял шоколад

Лесна рецепта, която ще впечатли всички

0
1550
Домашни бонбони "Рафаело"
Домашни бонбони "Рафаело". Снимка: Искра.бг

Бонбони „Рафаело“ са едни от най-обичаните десерти, който съчетава нежния вкус на кокоса и белия шоколад. Сега можете да си приготвите тази класическа сладост у дома с лесна рецепта, която изисква само няколко съставки. Домашното Рафаело е идеално за празници, подаръци или просто за да зарадвате себе си и близките си.

Необходими съставки за „Рафаело“ с бял шоколад. За тази рецепта ще ви трябват:

200 г бял шоколад
100 г кокосови стърготини /плюс допълнително за овалване/
100 мл подсладено кондензирано мляко
50 г краве масло
Бадеми /по желание, за пълнеж/.

Стъпка по стъпка:

Разтопете белия шоколад и маслото – На водна баня разтопете белия шоколад заедно с маслото, като разбърквате постоянно, за да получите гладка смес.

Добавете кокосовите стърготини и кондензираното мляко – Към разтопената смес добавете кокосовите стърготини и кондензираното мляко. Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират.

Охладете сместа – Поставете сместа в хладилник за около 1-2 часа, за да стегне и да стане лесна за оформяне.

Оформете бонбоните – Вземете малко количество от сместа и оформете топчета. По желание, поставете бадем в центъра на всяко топче.

Оваляйте в кокос – Оваляйте готовите бонбони в кокосови стърготини, за да получите автентичния Рафаело вид.

Охладете и сервирайте – Оставете бонбоните да стегнат още веднъж в хладилника за около час преди сервиране.

Домашните бонбони „Рафаело“ с бял шоколад са не само вкусни, но и изключително лесно за приготвяне. Освен това можете да персонализирате рецептата според вкусовете на семейството си – добавете ядки, експериментирайте с различни видове шоколад или използвайте растителни алтернативи за безмлечна версия.

Насладете се на вкуса и споделете радостта от приготвянето на нещо специално!

Опасности по празниците! Коледни свещи и фойерверки, как да се предпазим от инциденти?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments