Открийте тайната на сочните свински пържоли, приготвени с мед и бира

Рецепта за перфектен вкус и усмивки около масата

1
250
Свинска пържола
Свинска пържола. Снимка: Искра.бг

Пържолите заемат специално място в българската кухня и култура. Те са символ на празничната трапеза и често се свързват с моменти на радост и споделени усмивки. В тази статия ще ви представим рецепта за крехки свински пържоли на фурна – лесна за изпълнение и гарантираща апетитен резултат.

Необходими съставки:

Свински пържоли – 1 кг
Мед – 2 супени лъжици
Бира – 1/2 чаена чаша
Краве масло – 20 грама
Черен пипер – 1/2 чаена лъжица
Сол на вкус

Свинска пържола
Свинска пържола. Снимка: Искра.бг

Начин на приготвяне

Подготовка на пържолите: Измийте добре свинските пържоли и ги подсушете. Овкусете ги със сол и черен пипер от двете страни, без да ги чукате. Това ще гарантира тяхната сочност.

Приготвяне на маринатата: Разтопете меда и маслото, след което ги смесете добре. С тази ароматна смес намажете всяка пържола.

Редене и печене: Подредете пържолите в тава или гювеч. Залейте ги с бирата и 1/2 чаена чаша вода. Ако използвате тава, покрийте я с алуминиево фолио.

Печене: Поставете тавата в студена фурна и я включете на 200°C. Печете за около 90 минути. Десет минути преди да извадите пържолите, махнете фолиото, за да получите златист и хрупкав вид. Ако използвате гювеч, този етап не е необходим.

Съвет за сервиране: Комбинирайте крехките пържоли с класическа картофена салата или друга гарнитура по ваш избор – ориз, печени зеленчуци или свежа зелена салата.

Тази рецепта за крехки свински пържоли на фурна е идеална за семейни събирания, празници или просто за вкусна вечеря. Комбинацията от мед и бира добавя уникален вкус, който ще впечатли всеки.

Опитайте тази лесна и ефектна рецепта още днес и създайте незабравими моменти около масата!

Крем супа от картофи и моркови – вкусна и лесна зимна рецепта

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments