Крем супа от моркови с топено сирене и мляко: Лесна рецепта за начинаещи

Тази супа е подходяща за всеки сезон

0
27
Крем супа от моркови
Крем супа от моркови. Снимка: Pixabay

Крем супата от моркови е класическо ястие, което съчетава нежния сладък вкус на морковите с кремообразна текстура, подходяща за всеки сезон.

Необходими продукти:

  • 500 г моркови
  • 1 глава лук
  • 1 картоф
  • 30 г краве масло
  • 50 г топено сирене
  • 100 мл прясно мляко
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Вода или зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

  1. Подготовка на зеленчуците: Обелете и нарежете морковите на колелца, лука на ситно, а картофа на кубчета.
  2. Задушаване: В тенджера загрейте маслото и добавете лука и морковите. Задушете ги под капак за около 5 минути, докато омекнат.
  3. Добавяне на картофа: Прибавете нарязания картоф и налейте вода или зеленчуков бульон, достатъчно да покрие зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.
  4. Варене: Оставете супата да ври на умерен огън, докато всички зеленчуци омекнат напълно.
  5. Добавяне на млечни продукти: След като зеленчуците са сварени, добавете топеното сирене и прясното мляко. Разбъркайте добре, докато сиренето се разтопи.
  6. Пасиране: С помощта на пасатор или блендер пасирайте супата до получаване на гладка и кремообразна консистенция. Ако е прекалено гъста, добавете още малко вода или бульон до желаната гъстота.
  7. Сервиране: Поднесете супата гореща, гарнирана с хрупкави крутони, лъжица заквасена сметана или натрошено сирене по желание.

Тази крем супа от моркови е не само лесна за приготвяне, но и изключително вкусна и питателна. Морковите са богати на витамини и антиоксиданти, което прави супата полезен избор за всяко хранене.

Зимно шофиране: Как да намалите значително разхода на гориво?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments