Тортила с пиле – лесна и вкусна домашна рецепта

Рецепта, която ще впечатли цялото семейство

0
331
Тортила с пиле
Тортила с пиле. Снимка: Искра.бг

Тортилата с пиле е идеалното съчетание на мексиканска кухня и домашен уют. Тази лесна и изпробвана рецепта ще ви отведе на кулинарно пътешествие с хрупкава основа, пикантна плънка и разтопен кашкавал. Подходяща за семейни вечери или специални поводи, тя ще стане любима на всички.

Необходими продукти

За тестото /може и готови тортили от магазина/:

125 г царевично брашно
125 г пшенично брашно
125 мл вода
60 г масло
щипка сол

За плънката:

150 г смляно пилешко месо
100 г пикантна наденица или пресен салам
2 ч.л. чили сос
2 глави лук
1 зелена чушка
1/3 ч.ч. доматено пюре
1 ч.ч. настърган кашкавал

Тортила с пиле
Тортила с пиле. Снимка: Искра.бг

Начин на приготвяне

– Подготовка на основата – смесете царевичното и пшеничното брашно. Добавете маслото и оформете сместа на трохи. Прибавете вода и сол, след което замесете гладко тесто. Разделете го на 8 топки и разточете всяка на тънка питка. Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за 15 минути.
– Приготвяне на плънката – нарежете пилешкото месо и наденицата на ситно. Запържете ги в олио на силен огън, докато се изпари сокът им. Добавете нарязаните лук, чушка и чили сос. Задушавайте за още 3-4 минути, за да се смесят ароматите.
– Сглобяване на тортилата – намажете изпечените питки с доматено пюре. Разпределете плънката равномерно върху тях и поръсете с настърган кашкавал.
– Запечете тортилите във фурната за 10 минути, докато кашкавалът се разтопи и стане златист.

Тортилата с пиле е рецепта, която ще донесе радост на трапезата ви. Тя съчетава мексиканска традиция с достъпни продукти и лесни стъпки за приготвяне. Изпробвайте я още днес, впечатлете семейството и приятелите си, и не забравяйте да споделите успеха си.

Плашат със съд онлайн потребители заради неполучени пратки

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments