ГЕРБ с персонални и организационни промени след резултатите от местния вот

0
215
Томислав Дончев. Снимка: Общомедия
Томислав Дончев. Снимка: Общомедия

Персонални и организационни промени ще има в ГЕРБ след резултатите от местния вот. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев, който участва в извънреден брифинг на партията.

„Ще бъдат взети мерки от всеки тип – организационни, персонални, защото за тези резултати някой носи отговорност.“, обяви той.

Промени ще бъдат предприети там, където изборните резултати са различни от предварително очакваните. Партията ще проведе национална среща на 7 ноември, като на нея ще присъства и лидерът й Бойко Борисов, както и членовете на Изпълнителната комисия.

Томислав Дончев коментира и предизборната кампания, като според него е липсвал разговор с политически аргументи. Той смята, че всички са се обединили срещу ГЕРБ, а тезата „против“ не била теза. Освен това основни партии се криели зад Инициативни комитети, като по този начин те не можели да загубят изборите.

От ГЕРБ представиха резултатите си като подчертаха, че в 163 общини са първа политическа сила и увеличават съветниците си с 80 в цялата страна.

От софийската структура пък коментираха заявеното от Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова, намерение за искане за касиране на изборите в София. Според партията на Борисов бившият омбудсман на втория тур е удвоила подкрепата си в кварталите с предимно циганско население като „Христо Ботев“, „Факултета“ и „Филиповци“.

Според тях е абсурдно твърдението за някаква завера в изборния ден в полза на спечелилата Йорданка Фандъкова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments