БСП поиска оставката на здравния министър заради Педиатрията, той – свършил съм си работата

0
325
Министър на здравеопазването Кирил Ананиев
Снимка: Министър на здравеопазването Кирил Ананиев

Скандал избухна в Народното събрание заради спрения прием на деца в Интензивното отделение на столичната болница по детски болести „Проф. Иван Митев“. В сряда бе преустановено приемането на малки пациенти заради липса на анестезиолози.

Приемът беше пренасочен към три други лечебни заведения в София – „Пирогов“, Александровска болница и Националната кардиологична болница.

От БСП обаче днес поискаха оставката на здравния министър Кирил Ананиев заради случая. Той контрира, че в Педиатрията е имало само четири легла, въпросът с приема е уреден, освен това през май месец е имало среща при премиера Бойко Борисов и са били отпуснати допълнително 1 милион и 600 000 лева на детската болница.

„Създадена е пълна организация. Създаден е алгоритъм на действие, комуникация между лечебните заведения.“, увери Ананиев, цитиран от „Dnes.bg“.

„Раздаването на пари и наливането им в кофи без дъно не разрешава нищо. Да си подава оставката на излизане от тази зала.“, обяви депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Социалистите обвиниха Ананиев и за станалите известни случаи, при които деца са прехвърляни от болница в болница. При единия от тях момченце на 3 години почина в София, а директорите на три лечебни заведения бяха уволнени по настояване на премиера.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments