Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки на заведенията, в които се предлага храна. Те ще протекат непосредствено преди коледните и новогодишни празници. Сред първите проверени ще бъдат обектите в зимния курорт Банско, а причината е откриването на зимния сезон, предаде „БНТ“.
Търговците все по-рядко правят компромис с качеството на предлаганите продукти. По-малко са и онези, които позволяват нередности, касаещи се до етикетирането.
Д-р Калина Милушева от Агенцията по безопасност на храните в Благоевград заяви, че ще има дежурни инспектори в празничните дни. Така е било и на Никулден, и на празника на студентите.
По нейни думи, ако някой реши да прави компромис, трябва да понесе и последствията от избора си. Ще се следят основно срока на годност, режимите на съхранение, произхода на суровините и храните.
Готвачът Сашка Десподова заяви, че не очаква да има проблеми. Не правят предварителни заготовки и всеки ден работят с пресни продукти.